Ortodontija

Ortodontsko zdravljenje ali premik zob v idealni položaj je mogoče doseči na sodoben način – z nevidnimi ortodontskimi aparati. Nevidni aparati predstavljajo moderno alternativo fiksnim aparatom z žičkami in srebrnimi zvezdicami, ki jih vsi zagotovo že dobro poznamo.

Pri nevidnih ortodontskih aparatih je vsak premik zoba natančno načrtovan s pomočjo računalniškega programa, ki zobe postavi v za vas idealen položaj. Na podlagi odtisa vaših zob se stanje prenese v digitalno obliko, ki je osnova za izdelavo 3D simulacije premika zob v idealen položaj. Na podlagi premikov zob ocenimo število folij, ki so potrebne, in čas trajanja terapije ortodontskega zdravljenja.

Prednost nevidnih aparatov je relativno kratek čas zdravljenja, ki traja po navadi manj kot eno leto, medtem ko je čas zdravljenja z žičnimi aparati bistveno daljši. Z nevidnimi ortodontskimi aparati lahko obravnavamo lažje, srednje in v nekaterih primerih tudi težje primerne. Poleg tega so estetsko popolnoma sprejemljivi, ker so brezbarvni in tako praktično nevidni. Zato se nemoteno vklopijo v vaš življenjski stil. Opazne so le manjše pikice v barvi zob, ki nadomeščajo klasične zvezdice.

Življenje z nevidnim aparatom je praktično nespremenjeno. Aparat je neviden, obenem pa je tudi vzdrževanje higiene zelo enostavno. Aparat je potrebo poščetkati ali vsaj sprati pod tekočo vodo, ko ga snamemo iz zobnega loka. To je bistveno lažje kot pri žičnih fiksnih aparatov. S tem imate bistveno manjše možnosti za zaplete, kot so nastanek zobne gnilobe ob zvezdicah ali vnetja dlesni na težje dostopnih mestih.

Želite izvedeti, ali ste primeren kandidat? Naročite se na brezplačen posvet.