O nas

Tomaž Ivanušič DMD klinika resen

Tomaž Ivanušič

doktor dentalne medicine
Prihajam iz Bele krajine, kjer sem dokončal osnovno šolo in gimnazijo v Črnomlju. Že takrat sta me zanimala naravoslovje in tehnika. Šolanje sem nadaljeval na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani - dentalna medicina. Med študijem sem obiskal številna dodatna izobraževanja tako pri nas kot tudi v tujini. Na enem od zobozdravniških kongresov sem spoznal uporabo laserja v zobozdravstvu, kar je močno zaznamovalo mojo poklicno pot.
Sodelujem s podjetjem Fotona, kjer razvijam zobozdravstvene laserje in izobražujem ostale zobozdravnike po svetu. Predaval sem na številnih svetovnih kongresih laserskih združenj v Franciji, Nemčiji, Grčiji, Balkanskih državah, Bolgariji, na Finskem ter Norveškem. Med delom opravljam podiplomski študij laserskega zobozdravstva na Laser and health academy na Universita Cattolica del Sacro Cuore v Rimu. Objavil sem več znanstvenih člankov v uglednih mednarodnih strokovnih revijah.
Zanima me tudi estetsko zobozdravstvo. Leta 2018 sem bil izbran v skupino 16 perspektivnih mladih zobozdravnikov iz celega sveta in se udeležil dodatnih izobraževanj na Portugalskem.
Konec leta 2020 sva s kolegom ustanovila kliniko DMD, ki združuje strokovnost, najsodobnejšo tehnologijo in osebni pristop do vsakega pacienta. Verjamem, da lahko brezbolečinsko delo in pravi odnos spremeni obisk zobozdravnika v prijetno izkušnjo.
Zobozdravniškemu poklicu sem predan in ga z veseljem opravljam, prav tako pa se rad vračam v rodno Belo krajino. Poleg preživljanja časa z najbližjimi v prostem času igram tamburico v skupini Preloški muzikanti.
Urban Zupanc DMD klinika resen

Urban Zupanc

doktor dentalne medicine
V zobozdravstvo me niso usmerili doma, temveč me je po naključju navdušil zobozdravnik v 4. razredu osnovne šole, s tem, ko mi je popravil dva odkrušena prednja zoba in mi povrnil lep nasmeh.
V meni je vzbudil tako veliko zanimanje, da sem že po osnovni šoli v Novem mestu začrtal svojo pot z vpisom na Srednjo šolo za zobotehnike v Ljubljani. Šolo sem končal z odliko in bil izbran kot eden izmed dveh dijakov za udeležbo na mednarodnem tekmovanju zobotehnikov.
Šolanje sem nadaljeval na Medicinski fakulteti, kjer sem lahko združil pod eno streho delo z ljudmi, čut za estetiko in ročne spretnosti v svojem sanjskem poklicu – zobozdravnik.
Že tekom študija sta me radovednost ‘po tistem nekaj več’ in želja po novem znanju nenehno gnali na dodatna izobraževanja in kongrese, ki jih še danes obiskujem in tako sledim sodobnim trendom v zobozdravstvu.
Še posebej me zanima stomatološka protetika in z njo povezana digitalizacija v zobozdravstvu. V zadnjem letniku študija sem za svoje dosežke prejel Prešernovo nagrado Medicinske fakultete. Rezultate iz svoje raziskovalne naloge sem predstavljal na mednarodnih in več domačih dentalnih kongresih.
Svojo samostojno pot sem pred več kot 6 leti začel z delom v več ordinacijah razpetih med Ljubljano in Novim mestom.
Pri delu združujem celostni in osebni pristop do pacienta, uporabo najsodobnejših tehnologij in materialov, ki so na voljo na trgu, ter strokovno delo. Leto 2020 je bilo za marsikoga prelomno in tudi sam sem se odločil, da storim korak naprej. Tako se je rodila odločitev, da s kolegom ustanoviva zobozdravstveno kliniko DMD.
Dobrodošli v najsodobnejši ordinaciji opremljeni z laserjem in mikroskopom, kjer boste deležni prav posebnega sprejema!
Klemen-Grum-klinikaDMD-slika

Klemen Grum

doktor dentalne medicine
Klemna Gruma, dr. dent. med., odlikujejo izjemne kirurške ročne spretnosti, ohranitev mirne glave tudi v najbolj stresnih situacijah in srčnost pri opravljanju svojega dela. Diplomiral je na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 2017. Njegova študijska leta so močno zaznamovale želja po nenehnem pridobivanju znanja, holističen pogled na zdravje človeka – povezava ustnega in telesnega zdravja ter humanitarnost.
V zadnjem letniku se je ukvarjal z raziskovalnim delom na Katedri za zobne bolezni in endodontijo, kjer je preučeval povezavo med ustnim in sistemskim zdravjem (natančneje: ustno zdravje pri bolnikih s KOPB). Obiskal je številne mednarodne kongrese, med drugim je opravil tudi mednarodno prostovoljno poletno prakso v Yogyakarti, kjer je nudil humanitarno zobozdravstveno oskrbo v odročnih vaseh Indonezije. Že od nekdaj živi za kirurgijo, ki se ji je lahko povsem posvetil po opravljenem strokovnem izpitu leta 2018. Poleg strokovnjaka za oralno kirurgijo je tudi oče prikupni dojenčici, zaročenec zobozdravnice Tjaše in lastnik psičke Bele.

Naša ordinacija

Ordinacija Klinika DMD slikaČakalnica Klinika DMD slika
S težavo sem se odpravil do zobozdravnika, a na koncu brez bolečin rešil svoj težavni zob. Končno lahko spet normalno jem. Hvala Klinika DMD!
- Jure T.
Pripravljeni na prvi pregled?
Prijava za termin