Ekipa DMD

Tomaž Ivanušič DMD klinika resen

Tomaž Ivanušič

doktor dentalne medicine

Prihajam iz Bele Krajine, kjer sem dokončal osnovno šolo in gimazijo v Črnomlju. Že takrat sta me zanimala naravoslovje in tehnika. Šolanje sem nadaljeval na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani - dentalna medicina. Med študijem sem obiskal številna dodatna izobraževanja tako pri nas kot tudi v tujini.

Na enem od zobozdravniških kongresov sem spoznal uporabo laserja v zobozdravstvu, kar je močno zaznamovalo mojo poklicno pot. Sodelujem s podjetjem Fotona, kjer razvijam zobozdravstve laserje in izobražujem ostale zobozdravnke po svetu. Predaval sem na številnih svetovnih kongresih laserskih združenj v Franciji, Nemčiji, Grčiji, Balkanskih državah, Bolgariji, na Finskem ter Norveškem. Med delom opravljam podiplomski študij laserskega zobozdravstva na Laser and health academy in na Universita Cattolica del Sacro Cuore v Rimu. Objavl sem več znanstvenih člankov v uglednih mednarodnih strokovnih revijah, predvsem na področju naprednega endodontskega zdravljenja zob.

Zanima me tudi estetsko zobozdravstvo. Leta 2018 sem bil izbran v skupino 16 perspektivnih mladih zobozdravnikov iz celega sveta in se udeležil dodatnih izobraževanj na Portugalskem.

Konec leta 2020 sva s kolegom ustanovila kliniko DMD, ki združuje strokovnost, najsodobnejšo tehnnologijo in osebni pristop do vsakega pacienta. Verjamem, da lahko brezbolečinsko delo in pravi odnos spremeni obisk zobozdravnika  v prijetno izkušnjo.

Zobozdravniškemu poklicu sem predan in ga z veseljem opravljam, prav tako pa se rad vračam v rodno Belo Krajino. Poleg preživljanja časa z najbližjimi v prostem času igram tamburico v skupini Preloški muzikanti.

Urban Zupanc DMD klinika resen

Urban Zupanc

doktor dentalne medicine

V zobozdravstvo me niso usmerili doma, temveč me je po naključju navdušil zobozdravnik v 4. razredu osnovne šole, s tem, ko mi je popravil dva odkrušena prednja zoba in mi povrnil lep nasmeh.

V meni je vzbudil tako veliko zanimanje, da sem že po osnovni šoli v Novem mestu začrtal svojo pot z vpisom na Srednjo šolo za zobotehnike v Ljubljani. Šolo sem končal z odliko in bil izbran kot eden izmed dveh dijakov za udeležbo na mednarodnem tekmovanju zobotehnikov. Šolanje sem nadaljeval na Medicinski fakulteti, kjer sem lahko združil pod eno streho delo z ljudmi, čut za estetiko in ročne spretnosti v svojem sanjskem poklicu – zobozdravnik.

Že tekom študija sta me radovednost ‘po tistem nekaj več’ in želja po novem znanju nenehno gnali na dodatna izobraževanja in kongrese, katere še danes obiskujem in tako sledim sodobnim trendom v zobozdravstvu. Še posebej me zanima stomatološka protetika in z njo povezana digitalizacija v zobozdravstvu. V zadnjem letniku študija sem za svoje dosežke prejel Prešernovo nagrado Medicinske fakultete. Rezultate iz svoje raziskovalne naloge sem predstavljal na mednarodnih in večih domačih dentalnih kongresih.

Svojo samostojno pot sem pred več kot 6 leti začel z delom v večih ordinacijah razpetih med Ljubljano in Novim mestom. Pri delu združujem celostni in osebni pristop do pacienta, uporabo najsodobnejših tehnologij in materialov, ki so na voljo na trgu, ter strokovno delo. Leto 2020 je bilo za marsikoga prelomno in tudi sam sem se odločil, da storim korak naprej. Tako se je rodila odločitev, da s kolegom Tomažem ustanoviva zobozdravstveno kliniko DMD.

Dobrodošli v najsodobnejši ordinaciji opremljeni z laserjem in mikroskopom, kjer boste deležni prav posebnega sprejema!

S težavo sem se odpravil do zobozdravnika, a na koncu brez bolečin rešil svoj težavni zob. Končno lahko spet normalno jem. Hvala Klinika DMD!

– Jure T.

Pripravljeni na prvi pregled?